• Fri Frakt!
  • Valfria Glasstorlekar

Blyinfattat Glas

Fönster med blyinfattade färgade glas har dekorerat kyrkor, slott och gårdar i flera hundra år. De har alltid symboliserat klassisk stil och elegans. Färgade glas skapar ett vackert ljusspel och en mysig stämning i rummet. Fönster och dörrar med blyinfattade glas ger husets inredning en unik och gedigen prägel. De är lika vackra nu som då.

I vår nya webbutik har vi samlat de vackraste modellerna från olika tidsepoker. Hos oss hittar du glas designade under Jugend tiden såväl som glas med modern design. Våra fägrade glas tillverkas förhand. Vissa tillverkas enligt Tiffanytekniken, andra av profiler eller av avfasade glas beroende på modell. Våra glas kan installeras enkelt på befintliga glas på fönstrets insida.

Håll den vackra traditionen vid liv ge ditt hus en unik och gedigen stil. Välkommen!

3 890 SEK

Kundreferens:


Olof (Göteborg)

Se hur det blev

När jag fick utsikten från mitt matrum och vatdagsrum helt förstörd av ett bygge så sökte jag olika alternativ att slippa se eländet. Ständigt neddragna persienner är otroligt fult och skulle förstöra miljön och känslan i mitt matrum och vardagsrum.

Jag hittade Polarfox på nätet och kontaktade dom för att få hjälp att lösa mitt problem. Det var lätt att få kontakt, Polarfox erbjöd mycket bra hjälp med att välja lämpligt blyinfattat glas, att genomföra nödvändiga mätningar och inte minst med att få det blyinfattade glaset monterat. Jag har nu ett mycket vackert blyinfattat fönster, som döljer en hemsk utsikt och istället ger både matrum och vardagsrum ett estetiskt, spännande och harmoniskt lyft.

Om Blyinfattade Glas

Begreppet blyinfattade glas refererar till verk skapade från färgade glas.

Under hela dess tusenåriga historia har termen nästan uteslutande tillämpats på fönstren i kyrkor och andra betydande byggnader. I modernt språkbruk omfattar termen också glasverk i privata hem och byggnader samt konstverk skapade av glaskonstnärer såsom Louis Comfort Tiffany.

Glaset som används i blyinfattade glas har färgats genom tillsättning av metalliska salter under tillverkningsprocessen.

Utskurna glaselement av färgade glas hålls ihop med blyband som löds ihop förhand. De färgade glasen bildar ett mönster eller ett motiv som skapar ett vackert spel av färg och ljus.

Tillverkning av blyinfattade glas görs helt förhand och kräver konstnärlig skicklighet. Motivet kan vara abstrakt eller figurativt.

Blyinfattat glas kallas i dag ofta kallat konstglas. Det är vanligt i lyxhem, kommersiella byggnader och platser för dyrkan.